Betala medlemsavgiften med e-Faktura

Föreningshuset erbjuder nu anslutna föreningar, och deras medlemmar att betala sin medlemsavgift genom e-Faktura.

Med e-Faktura sparar vi både tid, pengar och framförallt miljö.

Så gott som alla banker hanterar elektroniska fakturor.

Du får helt enkelt din medlemsavgift som en e-Faktura direkt in i din Internetbank.

Att betala med e-faktura är:

• Enkelt – medlemsavin kommer direkt in i Internetbanken, och du behöver bara godkänna den för betalning
  • Säkert – alla väsentliga uppgifter är förifyllda, som belopp, förfallodatum och OCR-nummer
  • Miljövänligt – inga transporter av pappersfakturor, ingen åtgång av pappersmassa (skog)
  • Åtkomligt – du får fakturan även som en pdf i Internetbanken, och den finns lagrad där i flera år. Du kan även själv spara ned pdf:en till din egen dator, utan att behöva scanna den.

Anslutna föreningar:

Följande föreningar har tecknat avtal med Föreningshuset om att få medlemsavierna utskickade som e-Fakturor. Är du medlem i en annan förening, som vi hjälper, så ta i första hand kontakt med din förening så att de tecknar avtal med Föreningshuset om e-Fakturor

• Föreningen 1,6 miljonerklubben
  • Allmänna Idrottsklubben A.I.K.
  • Dvärgmårans Samfällighetsförening
  • Endometriosföreningen Sverige
  • Järnkaminerna
  • Republikanska Föreningen
  • Rudboda Västra Samfällighetsförening
  • Stockholms Skridskoseglarklubb SSSK
  • Svenska Läkaresällskapet

Så här gör du:

Förutsättningen är att du redan sköter dina bankärenden genom någon Internetbank.

1. Logga in som vanligt på din Internetbank
  2. Oftast, under ”Betalningar” (eller liknande) så finns en flik om e-Faktura. Gå in där.
  3. Sök reda på din förening. Sök på föreningens namn. Ibland måste sökningen skrivas exakt som namnen är skrivna ovan, under ”Anslutna föreningar”
  4. Markera, anmäl och följ instruktionerna om vilka uppgifter du måste fylla.

Klart!

Viktigt!

Har du ett autogiroavtal med din förening, så makuleras det avtalet, när du ansöker om e-Faktura.

Du kan bara teckna dig för e-Faktura för ditt eget medlemskap.

Redan utsända avier ska betalas som vanligt.

Ångrar du dig och inte längre vill ha e-Faktura, så avanmäler du dig i din Internetbank.